Κεντρική ΣελίδαΣτείλτε το μήνυμά σαςSite Map   Αγγλική Γλώσσα/English
Κεντρική Σελίδα ΕπικοινωνίαΝέαΚαιρόςLinksΧορηγοί


Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας "Κυκλάδες 2014"

Τα Νησιά που θα επισκεφθούμε


ΣΥΡΟΣ - Φοίνικας

ΣΥΡΟΣ - ΦΟΙΝΙΚΑΣ Αρχόντισσα του Αιγαίου, την αποκαλούν οι σύγχρονοι λογοτέχνες. Η Σύρος κατοικείται από πολύ παλιά. Το όνομά της Σουρ ή Οσούρα είναι γνωστό και αναφέρεται από τον Ομηρο. Τον 19ο αιώνα ξεχώρισε από τις άλλες νησιώτικες κοινωνίες χάρη στην έντονη πολιτιστική και οικονομική της δραστηριότητα.
Κατά τη διάρκεια του αγώνα του 1821, Ελληνες ξεριζωμένοι από τις κατεστραμμένες τους πατρίδες, Χιώτες, Ψαριανοί, Κάσσιοι έρχονται να κατοικήσουν στο ευρύχωρο λιμάνι και στα πόδια του παλιού οχυρωμένου οικισμού της, φέροντας μαζί τους τις εξαιρετικές τους ικανότητες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Ετσι, μια καινούρια πόλη, η Ερμούπολη, γεννιέται και αναπτύσσεται γρήγορα και μαζί μ' αυτή μια νέα "αστική" κοινωνία.
Η Ερμούπολη μέσα σε πολύ λίγα χρόνια γίνεται διεθνές πολιτιστικό κέντρο και κόμβος εμπορικός της Ανατολικής Μεσογείου, με δεσπόζουσα θέση στους θαλάσσιους δρόμους του Αιγαίου. Σήμερα, πέρα από τα αξιοθέατα, τη Βιβλιοθήκη, το Μουσείο, το Θέατρο (αντίγραφο της Σκάλας του Μιλάνου) κ.α., ο επισκέπτης απολαμβάνει και τις πολλές πεντακάθαρες αμμουδιές με τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου.ΜΗΛΟΣ

ΜΗΛΟΣΗ Μήλος με το παράξενο πεταλοειδές σχήμα της, καθώς ξεπροβάλλει από τα γαλανά νερά του Αιγαίου, λουσμένη στο άπλετο φως και στολισμένη με τα κάτασπρα σπιτάκια της, η Μήλος με του φιλόξενους κατοίκους της , η Μήλος με την καλή τουριστική υποδομή , τις πεντακάθαρες θάλασσες και τα αξιόλογα μνημεία κλέβει τις καρδιές όσων την γνωρίζουν. Κατά την αρχαιότητα η Μήλος γνώρισε μεγάλη ακμή λόγω του ορυκτού της πλούτου. Κατοικήθηκε ήδη από τη Νεολιθική εποχή (7000 π.X. ) και σύντομα πλούτισε περισσότερο από τα γειτονικά της νησιά χάρη στον οψιδιανό λίθο, ένα μαύρο ηφαιστειακό πέτρωμα που χρησιμοποιούσαν οι Μήλιοι στα όπλα κα τα εργαλεία τους. Ο Αδάμαντας και γενικότερα το νησί , μας παρέχει οτιδήποτε κάνει την παραμονή μας ανετότερη και τις διακοπές μας πιο ευχάριστες. Συνδυάζεται η ξεκούραση και η ηρεμία με την έντονη νυχτερινή ζωή και διασκέδαση. Αν δεν απομακρυνθούμε από τον Αδάμαντα , έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε το κολύμπι, την ηλιοθεραπεία ή τα θαλάσσια σπορ στη μία από τις δύο παραλίες του. Από τον Αδάμαντα αναχωρούν καθημερινά εκδρομικά μικρά πλοία , που κάνοντας το γύρο του νησιού σταματούν σε αρκετές παραλίες για μπάνιο και στην Κίμωλο για φαγητό.


ΣΕΡΙΦΟΣ

ΣΕΡΙΦΟΣΝησί που περιλούζουν οι αφροί του Αιγαίου και χαϊδεύουν οι άνεμοι. Η Σέριφος είναι ένα από τα πιο γραφικά νησιά των Κυκλάδων, με εκατοντάδες όρμους και με μια από τις ωραιότερες "Χώρες" του Αιγαίου.

Η Χώρα της Σερίφου είναι χτισμένη πάνω σε όρθιο βράχο, 5 χλμ από το Λιβάδι, που είναι το λιμάνι του νησιού. Κάτασπρα γραφικά σπίτια, χτισμένα με γνήσια κυκλαδική αρχιτεκτονική, ανεμόμυλοι, στενά ασβεστωμένα λιθόστρωτα συνθέτουν μια γοητευτική εικόνα. Εκκλησίες, μοναστήρια, βενετσιάνικο κάστρο και μια απροσδιόριστη ατμόσφαιρα που προσδίδει ευεξία στους ανθρώπους, που ίσως εκπέμπει το πλούσιο σε μεταλλεύματα υπέδαφός της.

Συνδέθηκε με τη μυθολογική μορφή του Περσέα, τον οποίο έφερε εδώ η θάλασσα, κλεισμένο μέσα σε ένα κιβώτιο. Ο Περσέας μεγάλωσε στο νησί και από εδώ ξεκίνησε και σκότωσε τη φοβερή Μέδουσα, το κεφάλι της οποίας όταν αντίκρισε ο βασιλιάς του νησιού Πολυδέκτης, απολιθώθηκε, ενώ το νησί μετατράπηκε σε κατάξερο άγονο βράχο.Φιλοξενία & Προώθηση Ιστοσελίδων: GNL
 
 
Ναυτικός Όμιλος Τζιτζιφιών Καλλιθέας (Κεντρική Σελίδα)